Emperus

Emperus is een grote natie aan de westkust van Helverna. Het wordt bestuurd door een op speciale wijze gekozen leider, bestempeld als De Regent. De Regent bestuurd het land, maar krijgt advies van o.a. de Grootmagiër. Hij regeert vanuit de Zonnestad, een van de grotere steden in Emperus.

Emperus is zo ongeveer 220.000 km2 groot, waarvan het grootste deel in het midwesten ligt. Dit zorgt voor een redelijk aangenaam klimaat, met een rijke grond en relatief rijke inwoners. Ten oosten van Emperus ligt de Zee van de Zon. In het zuiden liggen de schaduwloze landen en in het westen een aantal wat kleinere landen. In het noorden van Emperus liggen De Noordbergen, een omvangrijke bergketen. Achter en in De Noordbergen liggen nog een aantal gebeiden, waaronder het land Krishnamurti, een klein keizerrijk.

Vrijwel alle mensen in Emperus hangen het geloof aan.

Emperus heeft een klein vast leger, maar elke mannelijke inwoner volgt een jaar lang training in het geval dat het land troepen nodig heeft. Verder heeft het ter bescherming de Orde van Khalanteraz, een magiërsorde die ten delen als doel heeft de natie te beschermen.

Emperus

Emperus Lucardoboek