Orde van Khalanteraz

De Orde van Khalanteraz is de organisatie waar vrijwel alle Emperiale magiërs lid van zijn. De Orde is vrijwel overal bij betrokken. Naast bescherming, studie en handel hebben ze een grote politieke invloed. Dit is niet zonder reden. De leden van de Orde hebben een naam van betrouwbaardheid, wijsheid, kennis en macht. Zij gebruiken deze eigenschappen voor wat in hun ogen belangrijk is voor het voortbestaan de natie en wat bevorderlijk is voor de mens.

Rol van de Orde

De belangrijkste, primaire functie van de Orde is een plaats bieden voor de magiërs van Emperus. Aangezien ongetrainde mensen met het talent voor Aerumsturing vaak zichzelf ten gronde richten heeft de orde het opzich genomen deze mensen op te leiden zoals zij zelf ook ooitzijn opgeleid. Ook brengen zij ze kennis bij van andere wereldse zaken, zoals geschiedenis en geneeskunde.

Een andere belangrijke rol van de Orde is het beschermen van de natie. Emperum wordt, mede door zijn welvaart en ligging, vaak van alle kan ten bedreigd. Soms door vijandige landen, soms door vreemde lieden van over zee en soms zelfs van binnenuit! Om deze redenen is in de kern van de opleiding van een magiër de krijgskunst ook opgenomen. Zo zal je misschien een magiër ontmoeten die goed is de wiskunde, of een die zich perfect kan navigeren op de sterren, maar beiden zullen zij exceptioneel goed getrained zijn in de vechtkunst.

Mede dankzij deze rol als beschermers hebben de magiërs ook een belangrijke politieke rol. Zo is de Grootmagiër de belangrijkste raadgever van de Regent.

Opleiding

Zoals al eerder genoemd is een van de belangrijkste taken van de Orde het trainen van jonge magiërs in spé. Dit gebeurt alleen niet van de een op de andere dag. De opleiding tot magiër is lang, vermoeiend en voor sommigen niet haalbaar.

Magiërs kijken altijd uit naar jonge kinderen met het talent. In de grote steden brengen de meeste mensen hun kinderen gelijk naar de magiërs als zij vermoeden dat hun kind het talent heeft. Daar wordt het kind aan een aantal testen onderworpen om te kijken of hij of zij het talent heeft en wat zijn potentie is. Op het platte land gaat het anders. Vaak komen daar de magiërs uit de regio 1 of 2 keer per jaar door de dorpen en langs de boerderijen. Daar blijven zij dan een uur tot een dag om kinderen te testen en rond te vragen naar vreemde, onverklaarbare gebeurtenissen. Als ze 1 of meer kinderen met het talent vinden worden deze meegenomen naar een gemeenschap om daar aan hun opleiding te beginnen.

Als een kind net is aangenomen worden al zijn bezittingen, op 1 ding naar keuze bij hem of haar weggenomen. Zij krijgen dan de titel Jongeling. Jongelingen krijgen 7 dagen in de week, 7 uur per dag les van verschillende meesters, (lesgevende magiërs). Daarnaast moeten zij anderhalf uur klusjes doen, zoals in de keuken werken of schoonmaken. De rest van de tijd mogen zij zelf indelen. Na een aantal jaar krijgen zij de kans om een examen af te leggen. Zij moeten hiervoor toestemming vragen van hun vadermeester, een meester van een klas van 10 kinderen. Dit examen bestaat uit een theorie- en een praktijk- deel. Bij het theoriedeel worden vragen gesteld over de kennis die zij over de jaren hebben opgedaan, op magisch, educatief en krijgshaftig gebied. In het praktijkdeel worden ze uitgedaagd op creatieve wijze bepaalde problemen met behulp van magie op te lossen en worden zij in een gevechtssituatie geplaatst.

Als een Jongeling hiervoor slaagd wordt hij bevorderd tot Student.

Orde van Khalanteraz

Emperus Lucardoboek